
Dieta o niskim indeksie glikemicznym (IG) to sposób odżywiania, który opiera się na spożywaniu produktów o niskim wpływie na poziom cukru we krwi. Głównym celem tej diety jest utrzymanie stabilnego poziomu glukozy, co przekłada się na lepsze samopoczucie, kontrolę masy ciała. Warto zaznaczyć, że dieta o niskim IG jest szczególnie polecana osobom z cukrzycą, insulinoopornością, nadwagą czy zespołem metabolicznym.
W ramach diety o niskim indeksie glikemicznym należy wybierać produkty, których IG nie przekracza 55. Są to między innymi pełnoziarniste pieczywo, kasze, warzywa strączkowe, owoce takie jak jabłka czy gruszki oraz orzechy.
Firmy według kategorii
Meble i ozdoby do Twojego wnętrza
Usługi z zakresu mediów i badania rynku
Zakupy, kultura i rozrywka - baza punktów
Rejestr usług dla zdrowia i urody
Rejestr usług i urządzeń elektronicznych i AGD
Baza gastronomii i produktów spożywczych
Usługi remontowo-budowlane
Atrakcje turystyczne i noclegi
Baza kursów i szkoleń
Opieka i zabawa - wykaz produktów dla dzieci
Transport dla Ciebie i firmy
Katalog produktów i usług dla każdego
Rejestr sklepów z odzieżą i obuwiem